Погледнах го , след толкова време всичко щеше да се изясни , не исках да му казва , но явно трябваше.Усещах как ръцете ми трепереха.
- Защо го направих ли ? Не съм го искала и не те лъжа , мога да се закълна. Каза , че ако не спа с него , повече няма да работи за теб , а знаех какъв приятел ти е и колко ще те заболи , ако ти кажа и двете , но ти ни хвана. Защо не ти казах ли ? Защото той щеше да ме обвини и да се случат много по-ужасни неща. И предпочетох да си мислиш , че ти бих ти изневерила и че той щеше да спи с мен , защото е пиян , отколкото да мислиш , че ме е насилил. Защо со тръгнах ли ? Защото помислих , че всичко ще е по-лесно и за теб и за мен , но когато реших да се върна ти ме беше намразил и предпочетох да остана настрана. За детето разбрах преди два месеца , но не дойдох да ти кажа. Беше ми страх и смятах , че ако го отгледам сама ще е по-добре , но реших , че може да искаш и да знаеш. Но сега разбрах , че всичко това е грешка. Ти вече трябва да продължиш живота си , някъде далеч от мен. Имаш ли още въпроси ? - надигнах главата си и го погледнах в очите.