Какво е РПГ?
Сигурно част от вас никога до сега не са
били в РПГ форум. Ако е така,тази тема ще ви помогне да разберете почти всичко свързано с роу-плеят - същността, правилата...Дори и да са доста дълги е
препоръчително да се прочетат всички разяснения, преди да започнете да пишете
РП с вашия герой.
Като за начало ще бъде добре да разясним какво точно означава РП. Това е съкращение от английски език- RolePlay /Роул-Плей/. Превежда се нещо,като ролева
игра. Може да срещнете съкращението и в други форми-например РПГ,RP,RPG,цялостен изговор- роул плей, роул плеинг.Но всичко това означава едно нещо-забавление.
Роул-плеят е игра по роли. Всеки си създава герой,с който участва в тази игра. Цялостната идея е да се опише животът и преживяванията на вашия герой в света,
в който е попаднал- в този случай героя е в света на телевизията /оттвътре, а не както я гледате от екрана на телевизора/, който е много по-интересен, отколкото си мислите.
Целта на ролевото игране е да се превъплътиш в даден персонаж и да играеш напълно като него. Имате право да развихрите въображението си на воля! Това е
начина да попаднете в този различен свят на забава, интриги и какво ли още не!
Как да пишем РП?
Когато започвате нова РП история вие трябва да пишете за предпочитане обемисти мнения /повече от 3 реда/. Също така не бъдете егоисти,а съставете историята по
такъв начин,че следващият човек след вас (нали е игра по роли)д а може да продължи разказа ви.И така може да се стигне до една огромна приказка,в която всички да се включат и забавлението да е още по-голямо.
Обаче манипулирането на постове /на РП/ е забранено!!! Това значи, че не можете вие да избирате какво ще каже или ще направи човекът след вас. Следващият сам избира действията си и речта си!
Не забравяйте,че трябва да описвате подробно всичките действия на вашият герой.
Пишете в 3л. ед.ч. както са описани действията в повечето книги или в 1л.
ед.ч. Малко разяснение /мисля, че не е особено нужно, но за всеки случай/:
3л. ед.ч.(той,тя) - Красавицата връхлетя в
стаята. Беше закъсняла с няколко минути, но учителят й разреши да седне, след като тя се извини за закъснението. Тя седна на чина си и се заслуша в урока...
1л. ед.ч.(аз форма) - Аз връхлетях в стаята. Бях закъсняла с няколко минути...
Едно от нещата, препоръчвани при писането на рп, е да се
избягват повторенията. Има синоними за тази работа. Не забравяйте също да ползвате препинателни знаци! Но не прекалено.
За тези, които не знаят как да започнат рп - това може да ви помогне! Ето няколко примера за старт:
-Можете да започнете,като опишете обстановката, времето, мястото...
-Да опишете вашите чуства и емоции (как се чуствате) и т.н.
-Можете да кажете какво прави героя ви и къде отива!
-След това започвате примерно разговора и описвате действията си и т.н.